Wie we zijn

Onze kweekproducten wortelen in 175 jaar vakkennis, doorgegeven van generatie op generatie.

Het begin, 175 jaar geleden

Putte, 1832. Amandus Op de Beeck start de eerste boomkwekerij. ‘Oude Mandus’ legt zijn ziel in het bedrijf. Tot hij het in 1899, bijna zeventig jaar later, uit handen geeft aan zijn zonen Gustaaf en Jozef.

Op de Beeck wordt Van Pelt

De wegen van Gustaaf en Jozef Op de Beeck gaan na 1937 een tijdlang uit elkaar. Gustaaf neemt het oorspronkelijke deel over, en Jozef begint een kwekerij in eigen naam. Tot Antoon Van Pelt in 1953 de toen al wijdvermaarde boomkwekerijen overneemt. Enkele jaren later, in 1965, doopt hij het bedrijf met zijn eigen naam. N.V. Boom- en Rozenkwekerijen Van Pelt is geboren.

Continuïteit verzekerd

Antoon sterft plots in 1971. Zo komt zijn zoon Paul Van Pelt als 22-jarige onverwacht snel aan het hoofd van het bedrijf. Toch toont hij zich meteen al een gedreven en doelgerichte ondernemer. In 1990 breidt hij de kwekerij aanzienlijk uit. Met de komst van zoon Philip is de continuïteit verzekerd. In 2003 vieren we dan ook feestelijk het 50-jarig jubileum.

Van Pelt vandaag

Vandaag floreert Van Pelt op 45 hectare cultuurgrond. Twintig ervaren vaklui telen er volgens de regels van de kunst laan- en parkbomen, rozelaars, sierstruiken, coniferen en containerplanten. Zij hanteren daarbij de modernste teelttechnieken, waardoor u zeker bent van hoogwaardige én betaalbare planten.

website by jolux-webdesign