Wat we doen

Planten van A(belia) tot Z(elkova)

Bij Van Pelt kunt u kiezen uit meer dan tweeduizend soorten en variëteiten in uiteenlopende maten.

Als particulier vindt u alles wat u zoekt om uw tuin helemaal de uwe te maken. Onze uitgebreide catalogus helpt u bij het maken van uw keuze.

Aan professionele kopers bieden wij het comfort van de totaaloplossing:

  • Uw beplantingslijst vullen wij in van A(belia) tot Z(elkova). Met plantensoorten voor alle mogelijke toepassingen: van laanbomen tot bodembedekkers, van onderhoudsarme tot zoutresistente planten.
  • Het ruime assortiment biedt u originele alternatieven, die uw ontwerpen dat tikkeltje meerwaarde geven. Onze deskundigen adviseren u hierbij graag.

U vindt heel ons assortiment op deze site en in onze catalogus.

In België en erbuiten

Een derde van onze productie vindt haar weg naar veeleisende professionele klanten en particulieren elders in Europa. Zo leveren wij ondermeer aan onze buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Al meer dan 25 jaar voeren wij ook uit naar Zwitserland. In het plantseizoen vertrekken wekelijks belangrijke zendingen naar onze Zwitserse klanten.

Kwaliteit tegen een scherpe prijs

U wilt kwaliteitsplanten tegen een scherpe prijs? Prima: precies dat garanderen onze moderne teelttechnieken. Het rooien gebeurt machinaal. Dat geeft een hoog rendement tegen een minimale kost. Door de groeiomstandigheden te optimaliseren krijgt u bovendien planten van de beste kwaliteit.

Plantgoed dat aanslaat

Van Pelt besteedt veel aandacht aan wat u niet ziet. Een gezond wortelgestel is cruciaal voor de hergroei na het verplanten. De zandleemgrond van Putte is de ideale bodem voor de ontwikkeling van een goed vertakt en gezond wortelgestel. Regelmatig verplanten zorgt voor een compacte wortelkluit met veel fijne wortels. Uw bomen en planten krijgen zo alles mee om snel aan te slaan op hun nieuwe plek.

Milieubewust

Is groen kweken per definitie milieubewust? Helaas niet. Heel wat kwekers gebruiken milieuonvriendelijke middelen en technieken. Van Pelt zet zich actief in om de schade te beperken. Zo herleiden wij het gebruik van onkruidverdelgers tot een minimum door mechanische systemen te gebruiken. Sinds begin 2007 zijn we aangesloten bij het MPS (Milieu Plan Sierteelt). Dit stelt strenge eisen aan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie en aan het verwijderen van afval.

Snel aan de slag

Wij spelen kort op de bal dankzij een geoliede organisatie. Die garandeert snelle levertijden, een betrouwbare service en een vlotte administratie. Ook voor deskundig advies kunt u bij Van Pelt terecht.

Specialiteit: solitaire bomen en planten

Solitaire bomen en struiken zijn één van de specialiteiten van het huis. Niet iedereen neemt de tijd om een plantje te laten opgroeien. Van Pelt kweekt karaktervolle volwassen exemplaren, klaar om uw tuin een volgroeid uitzicht te geven. Professionele klanten sturen wij graag op aanvraag onze voorraadlijst van solitairen.

Specialiteit : Rozen

Van Pelt is ook een rozenkwekerij. Wij kweken méér dan 200 verschillende rozensoorten, van miniatuurrozen tot heesterrozen, van nostalgische Engelse rozen tot moderne Meidilandrozen. Tijdens de zomermaanden (eind juli tot begin september) kunt u ze allemaal komen kiezen en keuren op ons rozenveld.

website by jolux-webdesign